Ingredientai
- Baklažanai 1 kg
- Paprikos 200 g saldžiųjų
- Pomidorai 150 g
- Aitrioji paprika 50 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Aliejus 100 ml
- Actas 60 ml
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
- Keptuvėje pašildykite aliejų, supilkite actą ir druską su cukrumi. Šiame mišinyje iš abiejų pusių apkepkite baklažanų griežinėlius. Išgriebkite.
- Išvalytas saldžiąsias paprikas supjaustykite žiedais ir apkepkite tame pačiame prieskoniais pagardintame aliejuje. Aitriąsias paprikas ir nuluptą česnaką susmulkinkite.
- Nuplautus pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Daržoves paspausdami sluoksniuokite į stiklainius ir užpilkite tuo pačiu aliejumi, kuriame jos kepė.
- Pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su šiltu vandeniu. Užvirkite ir 100 laipsnių temperatūros vandenyje kaitinkite pusvalandį.
- Stiklainius išimkite, sandariai užsukite dangtelius, apverskite ir taip palikite per naktį.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita