Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. vidutinis
- Svogūnai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 200 g maltų
- Faršas 200 g jautienos
- Vanduo 100 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 0,5 l kepimui
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniai 1 žiupsnelis maltai mėsai
Kaip gaminti
1. Svogūną susmulkinti. Neluptą baklažaną taip pat supjaustyti smulkiais kubeliais.
2. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, suberti svogūnus ir pakepinti, kol suminkštės. Tada suberti baklažanus ir pakepinti. Kai keptuvė išsausėja, įpilti 100 ml vandens, įberti druskos, sumažinti kaitrą ir patroškinti daržoves 3-5 min.
3. Į didesnį dubenį sudėti faršą, įberti 4-5 valg. šaukšt. džiuvėsėlių, įmušti kiaušinį, įberti maltos mėsos prieskonių, sudėti troškintas daržoves ir viską gerai išmaišyti.
4. Pašlapinti rankas ir iš gautos masės formuoti rutuliuko formos kroketus. Ant lėkštės paberti džiuvėsėlių ir juose apvolioti baklažanų kroketus.
5. Prikaistuvyje įkaitinti alyvuogių aliejų (įpilti aliejaus tiek, kad gerai apsemtų kroketus) ir jame apskrudinti baklažanų kroketus. Išimtus iš puodo sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių, ir pabarstyti druska.
6. Patiekti, kaip karštą užkandį. Skanūs ir atvėsę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų