Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
Kaip gaminti
1. Baklažanų odelę subadykite, kad būtų pro kur išeiti garams ir kepamos daržovės nesusproginėtų, sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite, kol suminkštės.
2. Iškepusias daržoves ataušinkite, nulupkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais, trintais česnakais ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
3. Patiekite su šviežia traškia duona, trapučiais.
Plačiau skaitykite: „Violetinės daržovės valo kraują ir padeda lieknėti“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Edita“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita