Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. ritinėliams didelis
- Cukinijos 1 vnt. ritinėliams didesnė
- Pomidorai 4 vnt. ritinėliams
- Mocarelos sūris 4 vnt. ritinėliams 3-4 mocarelos kamuoliukai
- Česnakai 4 skiltelės ritinėliams ir padažui 2 skiltelės
- Bazilikai 1 arbat. š. ritinėliams džiovinti arba švieži
- Druska 1 žiupsnelis ritinėliams
- Pipirai 1 žiupsnelis ritinėliams
- Kiaušiniai 1 vnt. ritinėliams apvolioti
- Miltai 3 valg. š. ritinėliams apvolioti
- Balzaminis actas 5 valg. š. padažui
- Alyvuogių aliejus 7 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui arba medus
Kaip gaminti
1. Baklažanus, cukinijas ir pomidorus supjaustykite centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska, pipirais, bazilikais ir grūstais česnakais. Palikite 10 minučių pastovėti.
2. Daržovių griežinėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje ir miltuose, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 8–10 minučių.
3. Daržoves susluoksniuokite su mocarela ir vėl šaukite į 170 laipsnių orkaitę 5–7 minutėms arba kol išsilydys sūris.
4. Kol kepa ritinėliai, sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Jei padažas pasirodys saldokas, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių (arba balzaminio acto) ir aliejaus.
5. Iškeptus ritinėlius sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita