Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt.
- Cukinijos 2 vnt.
- Bulvės 4 vnt.
- Pomidorai 4 vnt.
- Mocarelos sūris 500 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Parmezano sūris 2 valg. š. tarkuotas
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Baklažanus ir cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite riekelėmis, pasūdykite ir kuriam laikui palikite – dings baklažanų kartumas. Tada išsiskyrusį skystį nusausinkite.
2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.
3. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kol pasidarys permatomas, tada atvėsinkite ir sumaišykite su plaktais kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais.
4. Į aliejumi pateptą kepimo formą sluoksniuokite bulves, baklažanus, cukinijas, pomidorus, griežinėliais pjaustytą mocarelą.
5. Apkepą apliekite kiaušinių ir miltų plakiniu ir ant viršaus berkite tarkuoto parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 35–40 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita