Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt.
- Druska 2 arbat. š.
- Aliejus 100 ml
- Ožkų pieno sūris 100 g (tepamas arba vietoj jo galite rinktis majonezą)
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Graikiniai riešutai 60 g (smulkinti)
- Kalendros 1 st. (tinka ir petražolės)
Kaip gaminti
Kaip gaminti:
- Supjaustykite baklažaną išilgai, plonais griežinėliais. Pasūdykite juos ir palikite rietuvėje, kol nuvarvės skystis (apie 30 min.). Jei sultys nesiskiria, užmerkite griežinėlius šaltame vandenyje ir suslėkite, kad šie nekiltų į paviršių.
- Kitame dubenyje sumaišykite ožkos sūrį arba majonezą su pipirais ir smulkintu česnaku. Nusausintus baklažano griežinėlius apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių (po 1-2 min.).
- Išėmę griežinėlius iš keptuvės aliejaus perteklių pašalinkite popieriniu rankšluosčiu. Tuomet ant kiekvieno griežinėlio tolygiai tepkite užtepėlę, apibarstykite smulkintais riešutais ir žalumynais. Pradėkite sukti nuo siauresnės dalies. Patiekti galite tiek šiltus, tiek šaltus.