Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. suktinukams
- Kiaušiniai 2 vnt. suktinukams
- Džiūvėsiai 100 g maltų; suktinukams
- Fetos sūris 50 g suktinukams
- Graikiniai riešutai 50 g suktinukams
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį suktinukams ir padažui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis po žiupsnį suktinukams ir padažui
- Svogūnų laiškai 5 vnt. suktinukų papuošimui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. padažui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis; padažui
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Pomidorai 800 g padažui
- Bazilikai 50 g kapoto; padažui
Kaip gaminti
Padažo gaminimas:
1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite pjaustytus pomidorus, kapotą baziliką ir pagardinkite padažą cukrumi, druska bei pipirais. Užvirinkite, sumažinkite liepsną ir troškinkite daržoves, kol pomidorai suminkštės.
3. Sutrinkite padažą panardinamu plakikliu ir pertrinkite per sietelį. Pertrintą padažą supilkite atgal į keptuvę ir dar kartą užvirinkite.
Suktinukų gaminimas:
1. Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais bei dideliu žiupsniu druskos didelėje lėkštėje.
2. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius.
3. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais išilgai, per visą ilgį. Kiekvieną griežinėlį patepkite plaktu kiaušiniu bei lengvai paspausdami padenkite džiūvėsėliais su riešutais. Paruoštus griežinėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba karštoje (200 laipsnių) orkaitėje, kol baklažanai iškeps.
4. Ant atvėsusio griežinėlio dėkite fetos gabaliuką ir susukite suktinuką. Jei jūsų turimi baklažanai trumpi, galima vienam suktinukui sudėti du griežinėlius. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštuku arba siūlu.
5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių.
6. Kol suktinukai kepa, pasiruoškite svogūno laiškus – supjaustykite juos plonomis juostelėmis ir pamerkite į šaltą vandenį.
7. Iškepusius suktinukus apriškite svogūno laiško juostele prieš tai pašalinę pagalbines priemones (siūlus ar dantų krapštukus).
8. Patiekite su pašildytu pomidorų padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis