Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. geriau plonas ir ilgas, nei storas
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 1 sauja
- Aliejus 1 st. kepimui
Kaip gaminti
- Supjaustykite baklažaną plonais apskritimais, geriausia 2 mm. Pabarstykite druska ir palikite mažiausiai pusvalandžiui. Atsiras labai daug skysčio.
- Baklažano apskritimus reikia labai kruopščiai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apvolioti miltuose ir labai greitai pakepinti gerai įkaitintame aliejuje.
- Aliejaus įpilkite daugiau, kad baklažanai plaukiotų, o ne gulėtų ant keptuvės.
- Iškepusius baklažanus vėl dėkite ant popierinių rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita