Ingredientai
- Baklažanai 1 kg
- Svogūnai 400 g
- Pomidorai 600 g
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Aliejus 100 ml kepimui
Kaip gaminti
- Nuplautus baklažanus supjaustykite smulkesniais gabalėliais, suverskite į rėtį, pabarstykite rupia druska ir palikite 30 minučių. Nuskalaukite šaltu vandeniu ir leiskite nuvarvėti.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite baklažanus ir maišydami pakepinkite apie 10–12 minučių. Luptus svogūnus susmulkinkite ir taip pat pakepinkite įkaitusiame aliejuje. Pomidorus nuplaukite, jei norite – nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir taip pat pakepkite su aliejumi.
- Visas kepintas daržoves sudėkite į storadugnį puodą, pagardinkite druska, cukrumi bei pipirais, išmaišykite. Puodą dėkite ant ugnies ir užvirinkite. Maišydami virkite apie minutę.
- Karštą košę išpilstykite į puslitrinius stiklainius, šiuos sustatykite į puodą su šiltu vandeniu, užvirkite ir kaitinkite 40–45 minutes (litrinius stiklainius – dešimt minučių ilgiau). Sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita