Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. vidutinis
- Tahini pasta 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. ir dar šiek tiek patiekimui
- Druska 1 žiupsnelis didelis
- Jogurtas 1 valg. š. graikiško; nebūtinai
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių (su vėju) arba 220 laipsnių (be vėjo).
2. Baklažaną subadyti peiliu ir apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus. Įvyniojus į foliją kepti apie valandą arba kol baklažanas taps visiškai minkštas ir iškepęs.
3. Šaukštu išskobti baklažano vidų ir gautą masę sutrinti elektriniu trintuvu kartu su tahini, alyvuogių aliejumi ir druska. Galima šaukštu įmaišyti ir graikiško jogurto – tuomet gausite švelnesnio skonio „babaganoush“.
4. Patiekti apšlaksčius alyvuogių aliejumi ir sezamų sėklomis. Puikiai tinka šviežia kalendra.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis