Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. gūžė
- Ryžiai 250 g biriai virtų arba 100 g nevirtų
- Grybai 250 g šviežių
- Sviestas 50 g
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Tirpus grybų sultinys 2 st.
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių lapelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kopūstų lapus paruoškite kaip paprastiems balandėliams: išpjaukite kotą, 5–7 min. visą gūžę pavirkite sūdytame vandenyje, paskui atšaldykite dubenyje su šaltu vandeniu ir išskirstykite atskirais lapais.
2. Paruoškite įdarą: smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite svieste. Kai svogūnų gabaliukai pasidarys skaidrūs, sudėkite susmulkintus grybus ir dar kelias minutes pakepinkite.
3. Ataušusius grybus sumaišykite su susmulkintais petražolių lapeliais, ryžiais, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Ant kopūstų lapų dėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite. Paruoštus balandėlius sudėkite į likusiais kopūstų lapais išklotą puodą, supilkite sultinį ir uždengus troškinkite ant mažos ugnies 20–30 min.
5. Patiekite su grietinės ar kitokiu mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita