Ingredientai
- Kopūstai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Ryžiai 150 g ilgagrūdžių
- Krevetės 250 g šaldytų virtų
- Žuvies sultinys 150 ml
- Vynas 100 ml sauso baltojo
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. sulčių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Kalendros 1 valg. š. šaukštas šviežių smulkintų arba žiupsnis džiovintų
- Krapai 2 valg. š. šviežių smulkintų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Svogūnų laiškai 20 g
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti. Krevetes atšildykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Aštriu peiliu išpjaukite kopūsto kotą. Dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad kiaurymė būtų viršuje. Šliūkštelėkite į ją verdančio vandens ir apie 6 min. virkite ant silpnos ugnies. Išgriebusi ir gerai nuvarvinusi, atskirkite lapus.
3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir maišydama kelias minutes pakepinkite.
4. Suberkite krapus, kalendras ir dar porą minučių pakepinkite. Sukrėskite virtus ryžius, sudėkite krevetes, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir išmaišykite.
5. Gautą įdarą krėskite ant kopūsto lapų, susukite ritinėlius, kiekvieną perriškite svogūno laišku.
6. Dėkite į karščiui atsparų stiklinį indą, užpilkite vynu ir žuvų sultiniu, apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite apie 20 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita