Ingredientai
- Daržovių sultinys 2 l natūralus
- Grietinėlė 200 ml neriebios
- Kopūstai 1 vnt. raudongūžis
- Varškė 200 g riebios
- Rikotos sūris 200 g
- Kedrinės pinijos 200 g sauja
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Parmezano sūris 1 sauja
- Česnakai 3 skiltelės
- Grietinė 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Bazilikai 5 vnt. lapeliai
Kaip gaminti
1. Kopūstą nuplaukite, kotelį išpjaukite, lapus išskirstykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpai palaikykite virš garų, kad suminkštėtų.
2. Česnaką nulupkite ir kartu su bazilikų lapeliais sukapokite. Kedrines pinijas ir smulkintus graikinius riešutus labai trumpai, kad nesudegtų, paskrudinkite sausoje keptuvėje.
3. Varškę ir rikotą kelis kartus pertinkite per sietelį, sumaišykite su paruoštu prieskonių mišiniu, tarkuotu parmezanu, kepintais riešutais ir grietine. Masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite po šaukštą įdaro, sulankstykite kaip volelį ir perriškite, kad neišsižiotų. Paruoštus balandėlius dėkite į puodą su sultiniu, supilkite grietinėlę ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 min. Tiekite su mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita