Ingredientai
- Miltai 350 g 50 g nesijotų kvietinių ir 300 g kvietinių (550 D tipo)
- Bulvės 1 vnt. 1-1,5 virtos su lupena
- Svogūnai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. 2-2,5 valg. š.
- Kumpis 75 g virtas
- Mielės 15 g šviežių
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 1 arbat. š. 1-1,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Nesijotus miltus dubenyje užpilkite 35 ml šilto vandens, išmaišykite, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir per naktį laikykite šiltai.
2. Bulves nulupkite ir sugrūskite. Kumpį supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sukrėskite svogūnus ir maišydami keletą minučių pakepkite, kol pasidarys skaidrūs ir gelsvi (tik nesudeginkite!). Suberkite kumpio kubelius ir maišydami šiek tiek pakepinkite.
4. Mieles išleiskite 100 ml šilto vandens.
5. Į dubenį supilkite kvietinius miltus, išvakarėse užmaišytus miltus, cukrų, druską, išleistas mieles, sugrūstas bulves ir užminkykite tešlą (rankomis arba spiraliniu maišytuvu).
6. Kai jau beveik baigsite minkyti, sukrėskite ir pakepintus svogūnus su kumpiu. Uždenkite minklę virtuviniu rankšluosčiu ir valandą laikykite šiltai, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą padalykite pusiau, suformuokite du ovalius kepaliukus ir dėkite juos į aliejumi pateptą kepimo skardą. Pusę valandos kildykite, tada pašaukite į 220 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita