Ingredientai
- Medus 400 g
- Lazdynų riešutai 500 g
- Cukrus 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Vaflių lakštai (apskriti) 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Riešutus nuplaukite, nuvarvinkite ir išdžiovinkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles.
2. Sukrėskite medų į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jis iš permatomo virs matiniu, tik neleiskite užvirti. Suberkite cukrų, maišydama toliau kaitinkite, kol masė taps vientisa ir šviesiai geltonos spalvos.
3. Dubenyje iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus.
4. Toliau kaitindama medaus ir cukraus mišinį po šaukštelį pamažu įmaišykite kiaušinių baltymus. Masė turi būti tiršta ir beveik baltos spalvos. Toliau kaitinkite ant silpnos ugnies maždaug 30 min., neleiskite užvirti. Galiausiai suberkite vanilinį cukrų, dalimis sudėkite riešutus.
5. Masę sukrėskite ant vaflio lakšto, tolygiai paskirstykite aliejumi patepta mentele, uždėkite kitą lakštą, šiek tiek paspauskite, atvėsinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 12 val. laikykite šaldytuve. Aštriu peiliu supjaustykite gardėsį norimo dydžio gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita