Ingredientai
- Miltai 500 g kvietiniai
- Druska 2 arbat. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Mielės 15 g šviežios
- Aliejus 1 arbat. š.
- Sezamo sėklos 1 sauja
Kaip gaminti
Parduotuvėje vargiai rasite sumuštinių duonos be konservantų ar puriklių, o namuose kepta balta duona skoniu tikrai nenusileidžia pirktinei.
1. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, viduryje padarykite duobutę. Mieles sumaišykite su cukrumi ir 2 šaukštais šilto vandens. Palikite pastovėti porą minučių, kad suputotų. Supilkite mieles į duobutę miltuose, įpilkite 300 ml šilto vandens ir išmaišykite mediniu šaukštu.
2. Kai tešla atšoks nuo dubens sienelių, išverskite ant miltais pabarstyto stalo ir 10 min. stipriai minkykite rankomis. Kuo stipriau minkysite tešlą, tuo duonelė bus puresnė. Gerai išminkyta tešla turi būti švelni ir elastinga.
3. Suformuokite gumulą, įdėkite į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite šluoste ir kildinkite maždaug valandą.
4. Stačiakampę kekso formą patepkite aliejumi ir pabarstykite sezamų sėklomis. Ant miltais pabarstyto stalo trumpai paminkykite tešlą, suformuokite plokščią ovalą, užlenkite kraštus vieną ant kito, apverskite kepaliuką lygiąja puse į viršų ir įdėkite į skardą, viršų apibarstykite sezamų sėklomis arba miltais.
5. Uždenkite ir kildinkite dar 20 min. Kepkite 220 °C temperatūroje ant žemiausios orkaitės lentynos maždaug 30 min.
Plačiau skaitykite: „Kepti duoną namuose jau nemadinga? Nesutinkame!“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita