Ingredientai
- Lašiša 100 g
- Midijos 90 g 5 vnt. - karališkųjų
- Žuvis 100 g starkis
- Šampanas: 100 g
- Žuvies sultinys 150 g
- Grietinėlė 50 g
- Svogūnai 30 g
- Porai 15 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Pievagrybiai 15 g
- Morkos 10 g
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 g Aitrioji paprika
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Krapai 1 žiupsnelis
- Laurų lapai 2 vnt.
Kaip gaminti
- Puode ištirpinkite šaukštą sviesto.
- Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, morkas ir porus.
- Įdėkite lauro lapelį, šviežios aitriosios paprikos griežinėlį bei tris kvepiančius pipirus.
- Ant vidutinio karščio pakepkite maždaug 15 minučių.
- Sudėkite karališkas midijas.
- Dar porą minučių troškinkite, supilkite šampaną, įberkite žiupsnelį šafrano.
- Kaitinkite kol nugaruos 70 proc. Supilkite „stiprų“ žuvies sultinį ir grietinėlę, truputį pasūdykite.
- Virkite ant mažo karščio, kol nugaruos maždaug 30 proc.
- Paskaninkite šviežiai maltais baltaisiais pipirais bei druska.
- Sudėkite kubeliais pjaustytą lašišą ir starkį.
- Dar apie 5 minutes pavirkite. Baigdami virti, suberkite pjaustytus krapus.
- Serviruojame. Į gilią lėkštę gražiai išdėliokite iš sriubytės žuvytę ir midijas, užpilkite sultiniu, papuoškite krapų šakelėmis.
- Rekomendacijos. Naudokite „stiprų“ žuvies sultinį. Iš blogo sultinio, išeis bloga sriuba! Būtinai turėkite šafrano. Jei neturite karališkų midijų, naudokites paprastas su kriauklele. Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita