Ingredientai
- Kriaušės 8 vnt. nedidelės, labai tinka pailgosios „Conference“ rūšies
- Vynas 2 puodelis baltojo
- Vanduo 1 puodelis
- Rudasis cukrus 0,5 puodelis nerafinuoto
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Gvazdikėliai 3 vnt.
- Apelsino žievelė 1 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š. arba sėklyčių
- Čiobreliai 6 vnt. šviežių, virimui ir pateikimui
- Migdolai 2 valg. š. pakepintų (jei tiekiate kaip desertą)
- Ledai 8 valg. š. vanilinių; arba grietinėlės/kokosų pieno (jei tiekiate kaip desertą)
- Kardamonas 2 vnt. ankštys (nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Kriaušes nulupkite, tačiau kotelius palikite.
2. Visus ingredientus, išskyrus kriaušes, supilkite ir suberkite į prikaistuvį. Kai užvirs, ant lengvos ugnies kaitinkite 5 min., kol cukrus ištirps, o tada sudėkite kriaušes.
3. Pridenkite puodą ir lėtai virkite apie 20 min., kol kriaušes bus galima lengvai perdurti šakute ar peiliu. Jei jūsų naudojamos kriaušės didelės, virti gali tekti ilgėliau.
4. Kiaurasamčiu išgriebkite kriaušes ir perdėkite į dubenį. Atidėkite į šoną ir leiskite atvėsti, o jei tiekiate kaip desertą, ant stalo jos turi atkeliauti dar šiltos.
5. Prikaistuvyje likusį aromatingą skystį kaitinkite, kol jo kiekis sumažės dviem trečdaliai. Naudokite jį kaip sirupą, kuriuo pašlakstykite patiekiamas kriaušes ir ledus.