Ingredientai
- Kriaušės 4 vnt.
- Gvazdikėliai 10 vnt.
- Juodieji pipirai 10 vnt.
- Cinamonų lazdelė 2 vnt.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Medus 3 valg. š.
- Vynas 750 ml balto pusiau saldaus
- Jogurtas 200 ml graikiško - patiekimui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. patiekimui
- Sirupas 2 arbat. š. auksinio cukraus sirupo (arba skysto medaus) - patiekimui
Kaip gaminti
- Nulupkite kriaušes. Kriaušių apačias šiek tiek nupjaukite, kad galėtumėte jas pastatyti stačiai.
- Nuluptas kriaušes sudėkite į nedidelį puodą (jei naudosite per didelį puodą – vynas kriaušių neapsems). Kartu suberkite visus prieskonius, įdėkite medų ir supilkite vyną.
- Puodą uždenkite ir užkaiskite ant ugnies, kol užvirs. Užvirus dar virkite apie 25–30 min., kol kriaušės išvirs, o smeigiant peilį – jis labai lengvai įsismeigs.
- Patiekimui sumaišykite jogurtą su vanilės ekstraktu ir medumi.
- Patiekite iš karto dar šiltas kriaušes su kupinu šaukštu jogurto padažo.
Patarimai:
- Kriaušes taip pat galite patiekti su maskarpone, šokoladiniu padažu, vaniliniais ledais.
- Išvirtas kriaušes palikite uždengtas vyne, kol bus laikas patiekti.
- Likęs skystis – tarsi saldus kompotas. Drąsiai galite gurkšnoti šalia deserto.
Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS