Ingredientai
- Šokoladas 300 g baltojo
- Sviestas 150 g
- Cukrus 70 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodasis šokoladas 50 g draže (gabalėliai)
Kaip gaminti
Baltasis “braunis” |
- Išlydykite baltąjį šokoladą su sviestu. Jei šokoladas nėra skirtas gaminimui, kartais padeda šukštas vandens, kad masė gražiai susivienytų tirpdama.
- Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.
- Trynius sumaišykite su cukrumi ir druska.
- Sudėkite miltus, išmaišykite. Tada papildykite juodojo šokolado gabaliukais.
- Baltymus išplakite iki standžių putų, tuomet metaliniu šaukštu išmaišykite su visa mase.
- Formą (recepto autorė naudojo stiklinę apie 20cm skersmens) patepkite sviestu ir supilkite masę.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 24 minutes.
- Ta pati braunio taisyklė - viduriukas turi likti šlapias ;)
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita