Ingredientai
- Pupelės 400 g perpus šviesių ir tamsių
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto, idealu, jei tai bus parmigiano reggiano
- Česnakai 1 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Iš vakaro užmerkite pupas šaltame vandenyje.
2. Prieš pietus nupilkite vandenį ir suberkite pupas į verdantį vandenį. Įmeskite sultinio kubelį ir česnako skiltelę (patiekdami sriubą česnaką pašalinkite).
3. Kai sultinys susigers į pupas, įmeskite rozmarinų šakelę.
4. Patiekite lėkštėje, papildydami sultiniu, gausiai apšlakstykite tyru alyvuogių aliejumi, pabarstykite tarkuotu parmigiano reggiano, pipirais, patiekite su šviežia balta duona ciabatta.
Derinimas su vynu. Kiekvienas regionas siūlo savuosius derinimo variantus. Kadangi pupelėms būdingas kone mėsiška tekstūra, daugeliu atveju siūlomi deriniai su raudonaisiais, netgi pakankamai taninų nestokojančiais vynais. Tarkime, Toskanos „Rosso di Montepulciano“ galėtų visai neblogai tikti ir patikti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų