Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. baltymai
- Miltelinis cukrus 225 g
- Maistiniai dažai: (rausvi, keli lašai) 1 arbat. š.
- Grietinėlė 100 ml plakama, 30 proc. riebumo arba varškės kremas
- Uogos: (įvairios) 500 g
- Likeris 1 arbat. š. citrinų, keli lašai pvz "Limoncello"
- Citrinos 1 vnt. žievelės
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus plakite tol, kol susidarys minkštos putos. Sudėkite miltelinį cukrų, įlašinkite maistinių dažų ir plakite toliau, kol masė taps standi ir sausa.
2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, uždėkite apverstą puodelį ir palikdami tarpus pripieškite apskritimų. Į juos įdėkite baltymų. Kepkite 100–110 laipsnių orkaitėje (jei nevėdinama – 90) apie 2 valandas, kol pyragaičiai taps traškūs. Atvėsinkite išjungtoje orkaitėje, tada atsargiai nuimkite nuo popieriaus.
3. Ant pyragaičių užspauskite plaktos grietinėlės.
4. Uogas apšlakstykite likeriu, jų uždėkite ant grietinėlės, papuoškite citrinų žievelėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“