Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. baltymai - baltymų masei
- Cukrus 350 g baltymų masei
- Actas 1 arbat. š. baltojo vyno - baltymų masei
- Miltai 20 g 2 arbat. š - baltymų masei
- Grietinėlė 300 ml purškiama - papuošimui
- Uogos: (gervuogės, serbentai, braškės, mėlynės - papuošimui) 400 g
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis papuošimui
Kaip gaminti
1. Dideliame inde baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos.
2. Įberti šaukštą cukraus, išplakite, įberkite kitą šaukštą, išplakite ir taip darykite, kol visas cukrus bus įplaktas.
3. Atsargiai įmaišykite actą ir miltus.
4. Skardą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais. Sukrėskite baltymų masę ir šaukštu suformuokite gražų kauburį. Jo viršuje padarykite duobutę uogoms sudėti. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes.
5. Karštį sumažinkite iki 130 laipsnių ir džiovinkite masę dar 1–1,5 valandos. Orkaitę išjungę, kepinį palikite joje aušti valandą (galima ir per naktį). Kai pyragas visiškai atvės, išimkite ir įdėkite į lėkštę. Viršų apipurkškite plakta grietinėle, ant jos sudėkite uogas ir pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“