Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 140 g
- Cukrus 390 g
- Miltai 140 g
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Migdolai 70 g malti ir 2 valg. š. plokštelių
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. tarkuotų žievėlių
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 200 ml
- Sūris 120 g tepamas grietinėlės
- Varškė 150 g liesa
- Želė 1 st. pusė st. želės cukraus
- Serbentai 300 g raudonieji
Kaip gaminti
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Sviestą ir 140 g cukraus trinkite, kol pasidarys puri masė. Įmaišykite trynius. Miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus ir šaukštą citrinų žievelių sumaišykite, suberkite į sviesto masę ir išsukite.
2. Dvi maždaug 26 cm skersmens silikonines formas ištieskite kepimo popieriumi, įdėkite po lygiai tešlos, paviršių išlyginkite. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.
3. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakite, kol susidarys standžios putos. Įmaišykite 150 g cukraus ir plakite, kol ji ištirps. Baltymų masę sukrėskite į silikoninę formą. Kepkite 150 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių.
4. Grietinėlę su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos. Grietinėlės sūrį, varškę, likusias citrinų žieveles, želės cukrų sumaišykite ir įmaišykite į plaktą grietinėlę.
5. Pusę kiekio grietinėlės ir varškės masės užtepkite ant vieno iškepusio papločio, apibarstykite puse kiekio serbentų. Uždėkite kitą paplotį, užtepkite likusią varškės masę ir pabarstykite likusiais serbentais. Ant viršaus uždėkite baltymų paplotį ir 30 minučių laikykite šaldytuve. Prieš patiekiant apibarstykite migdolų plokštelėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“