Ingredientai
- Miltai 300 g ryžių
- Kokosų pienas 150 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Bananai 6 vnt. 5-6 dideli
- Sezamų aliejus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį. Maišydama plona srovele supilkite kokosų pieną. Masę gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską. Maišydama plona srovele pilkite šaltą virintą vandenį, kol masė taps tokio tirštumo, kad lengvai tekėtų iš šaukšto.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sezamų aliejaus. Samteliu ties jos kraštu pilkite tešlą, o indą sukite ratu, kad ji tolygiai plonu sluoksniu pasiskirstytų ant dugno. Kepkite iš abiejų pusių, kol lietinis gražiai apskrus. Taip iškepkite lietinius iš likusios tešlos. Į dar karštus įvyniokite po nuluptą bananą, susukite ritinėlius ir supjaustykite gabaliukais.
3. Juos kiek paskrudinkite karštoje keptuvėje su nedideliu kiekiu sezamų aliejaus. Išgriebusi ir gerai nuvarvinusi, apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita