Ingredientai
- Bananai 2 vnt.
- Šokoladinis padažas: (galima pasigaminti patiems arba nusipirkti bet kuriame prekybos centre) 150 ml
- Grietinėlė 200 ml 36 % riebumo
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 4 valg.š - sulčių
- Ledai: (vanilinio plombyro) 200 g
- Šokoladas 1 žiupsnelis šokoladinių puošmenų
Kaip gaminti
- Grietinėlę supilkite į aukštą indą ir plakite plaktuvu maždaug minutę, tuomet suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, paplakite dar minutę ir supilkite sultis.
- Dar šiek tiek paplakite, kol grietinėlė taps puri ir glotni, tik neperplakite, kad nesukristų ir nesuskystėtų.
- Bananus nulupkite ir supjaustykite dailiais griežinėliais, jais išdėliokite desertinę lėkštę.
- Jei desertas nebus valgomas tuoj pat, bananus reikėtų pašlakstyti citrinų sultimis, tuomet jie nepajuoduos.
- Į kiekvieną desertinę lėkštę pilkite šokoladinio padažo, dėkite po šaukštą plaktos grietinėlės ir ledų, galima puošti baltu šokoladu, riešutais, spalvota dražė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Edita“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita