Ingredientai
- Bananai 2 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Aliejus 3 valg. š. ir dar šiek tiek kepimo
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Miltai 7 valg. š. viso grūdo avižų
- Linų sėmenys 2 valg. š. maltų
Kaip gaminti
1. Bananus nulupkite ir sutrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, aliejumi ir vanilės ekstraktu.
2. Suberkite avižų miltus, kepimo miltelius, sumaišykite, o tada įmaišykite linų sėmenis.
3. Į keptuvę įpilkite lašelį aliejaus, tik tiek, kad užtektų patepti keptuvės dugną. Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies, šaukštu formuokite blynus ir kepkite ant labai silpnos ugnies. Kai paviršius ims sausėti, blynus atsargiai apverskite ir dar truputį pakepkite iš kitos pusės. Taip iškepkite visus blynus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės