Ingredientai
- Miltai 140 g keksiukams
- Cukrus 100 g 80 g - keksiukams ir 1 valg.š. - maskarponės kremui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. keksiukams
- Pienas 120 ml keksiukams
- Kiaušiniai 1 vnt. keksiukams
- Sviestas 80 g 60 g lydyto - keksiukams ir 1 valg. š. - karameliniam įdarui
- Bananai 1 vnt. keksiukams
- Rududu: (0.5 skardinės - karameliniam įdarui) 1 vnt.
- Kondenuots pienas: (3-4- karameliniam įdarui) 3 valg. š.
- Maskarponės sūris 500 g maskarponės kremui
- Grietinėlė 100 g maskarponės kremui
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais.
- Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, sudėkite sutrintą bananą.
- Tešlą sukrėskite į kepimo formą (užpildykite tik kiek daugiau ne pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite ~20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
- Karamelinis įdaras: sviestą išsukite su kondensuotu pienu ir "Rududu".
- Maskarponės kremas: į maskarponę, pastoviai maišydami supilkite grietinėlė, suberkite cukrų.
- Į iškepusius keksiukus įpilkite šiek tiek karamelinio įdaro (konditerinio švirkšto pagalba). Keksiukus puoškite maskarponės kremu, kurį taip pat galima apšlakstyti karameliniu kremu.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita