Ingredientai
- Maskarponės sūris 250 g
- Cukrus 200 g 100 g – desertui ir 100 g – sirupui
- Vanilė 1 arbat. š. ekstrakto
- Grietinėlė 250 g riebios plakamosios
- Bananai 2 vnt. didelis arba du maži gerai prinokę
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. – sulčių
- Sausainiai 150 g biskvitinių „Damų pirštelių“
- Brendis: (galima romo arba bananų likerio – sirupui) 60 ml
- Kava 125 ml stiprios – sirupui
- Šokoladas 1 žiupsnelis galima pakeisti cinamonu – apibarstyti
Kaip gaminti
- Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą.
- Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
- Pasiruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
- Bananą supjaustykite riekelėmis.
- Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.
- Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines.
- Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.
- Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius.
- Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.
- Paruoštus desertus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį. Prieš patiekdamos, apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.