Ingredientai
- Bananai 4 vnt. t.y. maždaug 1,5 stiklinės; sutrintų sunokusių
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Grikių miltai 100 g
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Meduolių prieskoniai 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Graikiniai riešutai 100 g karamelizuotiems riešutams ir dar 1 šaukštas pasmulkintų į tešlą
- Džiovintos spanguolės 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. kepimui
- Avietės 1 sauja šviežių patiekimui
- Medus 115 g karamelizuotiems riešutams ir dar šiek tiek patiekimui
Kaip gaminti
1. Į dubenį arba elektrinio maišytuvo indą sudėkite bananus, kiaušinius, grikių miltus, cinamoną, prieskonius, kepimo miltelius, riešutus ir spanguoles ir viską sumaišykite.
2. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu dugnu, teptuku ištepkite keliais lašais aliejaus. Šaukštu formuokite iš tešlos blynelius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol patamsės. Iškepusius laikykite šiltai, kol kepsite paskesnius.
3. Pabaigoje popieriniu rankšluosčiu išsausinkite keptuvę, suberkite riešutus. Kepinkite juos maišydami apie 1–2 minutes, kol šiek tiek apskrus. Supilkite medų ir toliau kepinkite maišydami apie 1 minutę, kol medus ims tirštėti.
4. Patiekite blynus iškart, pabarstę avietėmis ir karamelizuotais riešutais, su medumi, jei trūksta saldumo.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai