Ingredientai
- Miltai 500 g
- Soda 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 6 g
- Cukrus 250 g
- Aliejus 100 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Bananai 3 vnt.
- Juodasis šokoladas 100 g stambiai tarkuoto
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Pienas 3 valg. š.
- Sviestas 1 arbat. š. skardai patepti
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir kepimo miltelius.
2. Bananus nulupkite ir sutrinkite elektriniu grūstuvu arba šakute.
3. Elektriniu plakikliu išmaišykite aliejų su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite bananų tyrę ir vanilinį cukrų. Toliau maišydama suberkite dalį miltų, supilkite pieną, įmaišykite likusius miltus ir tarkuotą šokoladą. Baikite maišyti mediniu šaukštu arba mentele.
4. Skardą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite, kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol pyrago viršus gražiai paruduos. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar bananų duona iškepusi.
5. Atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis. Tiekite su kava, arbata arba pienu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita