Ingredientai
- Bananai 3 vnt. gerai prinokę
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Sviestas 3 valg. š. ghi arba kokosų aliejaus
- Klevų sirupas 3 valg. š.
- Migdolų miltai 1 st.
- Rudasis cukrus 3 valg. š. nerafinuoto
- Kokosų miltai 0,5 st. galima keisti 1/2 stiklinės avižų miltų – maždaug 50 g
- Soda 1 arbat. š.
- Citrinos sultys 2 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Bananus sutrinti šakute, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotele arba kitu patogiu įrankiu.
2. Įmaišyti cukrų bei lydytą svietą ghi (arba kokosų aliejų), vanilės ekstraktą, druską, sodą su citrinos sultimis ir galiausiai suberti bei įmaišyti miltus.
3. Supilti gautą masę į pailgą, kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes arba kol į duonos vidurį įkištas smeigtukas ištraukiamas vos su keliais trupiniais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai