Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Dribsniai 80 g penkių grūdų
- Avinžirniai 1 st. virti
- Lazdynų riešutai 20 g sauja
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Spanguolės 20 g sauja džiovintų
- Romas 2 valg. š. juodasis
- Medus 2 valg. š. skystas
- Sultys 3 valg. š. 2-3 valg. š. apelsinų
- Bananai 3 vnt. 3-4
Kaip gaminti
1. Džiovintas spanguoles apšlakstykite romu ir palikite 20 minučių pastovėti. Gerai nuspauskite.
2. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir kelioms minutėms paskrudinkite orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite odeles, branduolius sumalkite kavamale.
3. Į plakimo indą sudėkite virtus avinžirnius, skystą medų, smulkintus nuluptus bananus, suberkite maltus riešutus, įmuškite kiaušinius, supilkite apelsinų sultis ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.
4. Įmaišykite kepimo miltelius, penkių grūdų dribsnius, rome mirkytas spanguoles.
5. Gautą masę sukrėskite į stačiakampę riebalais pateptą kepimo skardą. Kepkite 180 C karštumo orkaitėje 60–80 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita