Ingredientai
- Miltai 325 g 260 - ryžių ir 65 - kvietinių
- Rudasis cukrus 150 g 100 - tešlai ir 3 valg. š. - viršui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. malto
- Muskatas 1 arbat. š. ¼ malto
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli arba 3 - maži
- Pienas 125 ml
- Sviestas 115 g tirpinto
- Bananai 300 g
- Graikiniai riešutai 100 g 85 g - tešlai ir sauja smulkintų - viršui
- Šokoladinis riešutų kremas „Nutella“ (120 - 150 - įdarui) 120 g
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 28x15 cm dydžio kepimo indą.
- Viename dubenyje sumaišykite ryžių miltus, kvietinius miltus, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą cinamoną ir muskatą.
- Kitame dubenyje iki vientisos masės elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, pieną ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą.
- Bananus sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sudėkite į plakinį ir dar kartą išplakite.
- Į pakinį suberkite miltų mišinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
- Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
- Į paruoštą kepimo indą supilkite ir tolygiai paskleiskite pusę paruoštos tešlos.
- Ant viršaus šaukštais dėkite šokoladinį kremą. Šaukšto galu įmaišykite jį į tešlos paviršių, sukurdami marmuro efektą.
- Ant viršaus paskleiskite likusią tešlos dalį. Išlyginkite paviršių.
- Apibarstykite paviršių ruduoju cukrumi ir sauja smulkintų graikinių riešutų.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių, kol kepinys gražiai pakils ir apskrus. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
- Palikite dešimčiai minučių duoną atvėsti kepimo inde. Tuomet išimkite kartu su visu kepimo popieriumi, perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
- Raikykite riekelėmis ir patiekite su kava ar arbata.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita