Ingredientai
- Miltai 250 g pilno grūdo kvietinių + dar 2 šaukštai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Bananai 2 vnt. sutrinti
- Cukinijos 1 vnt. sutarkuota
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kokosų aliejus 0,5 st. + dar 1 šaukštas
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Aliejumi patepkite 24 ar daugiau vienetų mažų keksiukų kepimo skardą arba įdėkite specialius kepimo popieriukus.
2. Vidutiniame dubenėlyje išmaišykite miltus, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.
3. Didesniame dubenyje sumaišykite sutrintus bananus ir tarkuotą cukiniją. Įmuškite kiaušinį, įberkite kelis šaukštus cukraus ir pusę stiklinės kokosų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Tuomet miltų mišinį suberkite į cukinijų ir bananų masę.
4. Viską gerai išsukite, bet nepermaišykite.
5. Į dar vieną nedidelio dydžio dubenį supilkite šaukštą kokosų aliejaus. Į jį supilkite du valgomuosius šaukštus miltų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis suformuokite trupinius – juos turėsite užberti ant keksiukų masės viršaus dar prieš pradedant kepti.
6. Keksiukus kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Palaukite, kol atvės ir duokite vaikams skanauti!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė