Ingredientai
- Bananai 4 vnt.
- Kreminė varškė 250 g
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Želatina 1 arbat. š.
- Agavų sirupas (tiks ir kitoks skystas saldiklis): 2 arbat. š.
Kaip gaminti
- Želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Bananus nulupkite ir susmulkinkite.
- Sudėkite į plakimo indą, sukrėskite kreminę varškę, agavų sirupą ar kitokį skystą saldiklį ir sutrinkite elektrine trintuve. Atsargiai įmaišykite karšto vandens vonelėje išlydytą atvėsusią želatiną.
- Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą (prieš tai kiaušinį kruopščiai nušveiskite šepetėliu po karštu tekančiu vandeniu!). Atsargiai įmaišykite į bananų ir varškės masę.
- Desertą sukrėskite į serviravimo taures ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Prieš tiekdama papuoškite bananų griežinėliais, apibarstykite cinamonu.
DAR KELIOS SKANIOS IDĖJOS
Mariaus Žičiaus nuotr. / Sūrio pyragas su braškių padažu |
Sūrio pyragas su braškių padažu
A. Černės nuotr. / Citrininis tiramisas |
Shutterstock nuotr. / Jogurtiniai ledai |
Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas |
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis |
Emilijos nuotr. / Jogurtinis braškių ir bananų desertas |
Jogurtinis braškių ir bananų desertas
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita