Ingredientai
- Bananai 2 vnt. nepernokę, tvirti
- Rudasis cukrus 30 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir papurškite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
- Bananus nulupkite ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Iš abiejų pusių apvoliokite juos rudajame cukruje. Išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. Stebėkite kepančius bananų griežinėlius – jų krašteliai turi būti traškūs, o vidus – minkštas. Neperkepkite.
- Atvėsinkite ir iš karto patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita