Ingredientai
- Miltai 430 g 430–450 g; kvietiniai
- Mielės 25 g šviežios
- Vanduo 150 ml
- Pienas 50 ml
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Parmezano sūris 100 g tarkuotas; pasilikite pabarstyti
- Druska 1 arbat. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinti
- Lazdynų riešutai 60 g kapoti
Kaip gaminti
1. Verdantį vandenį sumaišykite su šaltu pienu ir alyvuogių aliejumi, atvėsinkite iki 37 °C temperatūros.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį, įpilkite nedidelį kiekį pasiruošto mišinio ir gerai išmaišykite.
3. Supilkite likusį vandens mišinį, suberkite tarkuotą parmezaną, druską, raudonėlius ir maišykite.
4. Supilkite miltus ir užminkykite vientisą tešlą.
5. Palaikykite ją šiltai, kad dvigubai pakiltų (apie 30 min.).
6. Maždaug 24 cm skersmens skardą išklokite kepimo popieriumi arba pabarstykite miltais.
7. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltuoto stalo, perminkykite ir padalykite į 15 lygių gabalėlių.
8. Padarykite iš jų kamuoliukus ir sudėkite į skardą, palikdami tarpus.
9. Tegul bandelės dvigubai pakyla (laikykite 20–45 min.).
10. Prieš kišdami skardą į orkaitę, bandeles apšlakstykite vandeniu ir apibarstykite tarkuoto sūrio bei riešutų mišiniu. 200 °C orkaitėje kepkite apie 25–35 minutes. Palikite atvėsti po rankšluosčiu.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita