Ingredientai
- Mielės 1 valg. š. (sausų)
- Vanduo 0,5 puodelis (šiltas)
- Pienas 0,5 puodelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Miltai 3 puodelis
- Sviestas 1 valg. š. (lydytas)
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Mieles sumaišome su šiltu vandeniu ir cukrumi, paliekame kelioms minutėms cukrui ištirpti ir masei suputoti.
- Atskirame inde suplakame kiaušinį, sumaišome jį su druska, pienu, aliejumi.
- Visą šią masę supilame į mielių mišinį, gerai sumaišome.
- Suberiame miltus ir minkome, kol išeis vientisa masė.
- Uždengiame rankšluosčiu, paliekame pastovėti šiltai, kol masė padvigubėja.
- Visą tešlą padaliname į 8–10 dalių. Iš kiekvienos formuojame po rutuliuką, ir jį paspaudžiame, kad išeitų bandelės forma.
- Dedame į kepimo skardą, išklotą pergamentu. Uždengiame ir laikome šiltai, kad tešla dar kartą pakiltų.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
- Kiekvieną bandelę patepame lydytu sviestu, pabarstome sezamo sėklomis.
- Kepame apie 15 minučių, arba kol bandelės gražiai paruduoja.
- Atvėsiname ir tik tada perpjauname išilgai.
Recepto autorė: Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių