Ingredientai
- Medus 2 valg. š. 2,5 valg. š.
- Miltai 1 st.
- Sviestas 3 valg. š.
- Razinos 5 g
- Vanduo 70 ml 1/3 stiklinės karšto
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. nepilnas šaukštelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Virintame karštame vandenyje ištirpinkite medų, druską ir sudėkite ištirpintą sviestą. Viską išmaišykite.
2. Į gautą masę vandenyje dėkite po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Minkykite, kol masė taps tokia kaip plastilinas, o jei miltų bus per mažai, pridėkite dar.
3. Iškočiokite piršto storio virvutes, jas padalinkite į nedidelius gabaliukus. Iš tešlos gabaliuko riškite mazgą, iš kurio ir pasidaro paukščiuko galva ir uodegytė. Uodegytę įpjaukite į kelias dalis. Razinų gabaliukus įdėkite į tą vietą, kur yra paukščiuko akys.
4. Kepkite 180 °C apie 20-25 min.
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Janina Misiūnienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita