Ingredientai
- Vanduo 236 ml šilto - tešlai
- Cukrus 2 valg. š. 1 - tešlai ir 1 - papildomai
- Mielės 1 vnt. pakelio birių - tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis - tešlai
- Miltai 3 puodelis tešlai
- Sviestas 6 valg. š. 4 ištirpinto - tešlai ir 2 ištirpinto - papildomai
- Šokoladinis kremas „Nutella“:(įdarui) 1 puodelis
- Sausainiai 8 g sutrupintų „OREO“ sausainių - įdarui
- Pienas 1 puodelis 1/2 - papildomai
Kaip gaminti
- Pasiruoškite tešlą. Pieną sumaišykite su cukrumi ir mielėmis.
- Įplakite kiaušinį ir sviestą. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą.
- Kai suminkysite vientisą rutulį, dėkite jį į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.
- Kai tešla iškils, ją perminkykite. Ant miltuoto stalviršio iškočiokite platų, kuo plonesnį stačiakampį.
- Aptepkite jį „Nutella“ ir apibarstykite sausainių trupiniais.
- Susukite vyniotinį ir aštriu peiliu pjaustykite griežinėliais.
- Dėliokite juos kepimo skardoje, pateptoje riebalais.
- Uždenkite rankšluosčiu ir dar 15–20 minučių pakildinkite.
- Pieną išplakite su cukrumi ir tirpintu sviestu. Apšlakstykite paruoštas kepti bandeles.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite 35–40 minučių.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita