Ingredientai
- Pienas 110 ml šilto
- Vanduo 110 ml šilto
- Sviestas 110 ml lydyto
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Miltai 900 ml rupesnių miltų (recepto autorė naudojo 550 tipo)
- Mielės 2 valg. š. 2,5 - sausų mielių miltelių
- Pesto padažas 120 ml tradicinio žalio Pesto padažo
- Parmezano sūris 100 g tarkuoto
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska.
- Į vandenį supilkite pieną, dėkite sviestą, cukrų, kiaušinį ir lengvai paplakite.
- Į skystąją masę suberkite miltus ir užminkykite kiek lipnią tešlą (minkykite apie 10 minučių), įdėkite į švarų dubenį ir apdenkite maistine plėvele.
- Kildinkite, kol padvigubės, tada iškočiokite nemažą stačiakampį.
- Aptepkite pesto padažu ir apibarstykite sūriu, susukite pailgą vyniotinį ir aštriu peiliu padalinkite į 12 dalių.
- Kiekvieną dalį įstatykite į metalinę keksiuko formelę (jei reikia, patepkite sviestu), apdenkite švariu rankšluosčiu ir dar apie pusvalandį kildinkite.
- Tuomet pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite, kol tolygiai gražiai paruduos.
Receptas iš: g-blogas.lt