Ingredientai
- Miltai 800 g kvietinių tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Mielės 50 g tešlai
- Pienas 300 ml tešlai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. tešlai
- Cukrus 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Sviestas 3 valg. š. tirpinto įdarui
- Sūris 100 g smulkiai tarkuoto parmezano įdarui
- Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis kapotų įdarui
- Mairūnas 1 arbat. š. žiupsnelis įdarui
- Rozmarinai 1 arbat. š. žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Pašildykite pieną iki 37°С temperatūros. Suplakite kiaušinį su druska. Mieles sutrinkite šakute, sumaišykite su cukrumi ir šilto pieno šlakeliu. Supilkite likusį pieną, alyvuogių aliejų ir plaktą kiaušinį. Dalimis įmaišykite miltus.
2. Minkykite tešlą, kol ji nelips prie rankų. Uždenkite švaria šluoste ir pusvalandžiui pastatykite šiltai, kad pakiltų.
3. Iškočiokite iš tešlos stačiakampį lakštą, patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite kapotomis žolelėmis ir tarkuotu sūriu.
4. Susukite į ritinėlį, aštriu miltuotu peiliu supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į miltais pabarstytą skardą, uždenkite šluoste ir palikite 30 min. pakilti. Kepkite 200°С temperatūros orkaitėje apie 20 min., kol pakils ir gražiai paruduos.
5. Tiekite su sriuba arba salotomis.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant kildinimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita