Ingredientai
- Prancūziškos bandelės: (apvalios) 4 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Griujeris: 80 g
- Pienas 6 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Lašiša 80 g sūdytos filė
- Česnakai 6 vnt. šviežių laiškų
Kaip gaminti
1. Nuo bandelių nupjaukite viršūnėles, iš vidaus išskobkite po šaukštą minkštimo.
2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, pagal skonį įberkite maltų pipirų, druskos ir gerai išplakite konditerine šluotele.
3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį sviesto, supilkite plaktus kiaušinius. Maišydama kaitinkite, kol sukrekės. Ugnį sumažinkite, keptuvę uždenkite ir kaitinkite 3–4 minutes.
3. Kiaušinienę išgriebkite į dubenį, sumaišykite su smulkintu griujeriu.
4. Į bandeles įdėkite po 2–3 šaukštus kiaušinių ir sūrio masės, ant viršaus uždėkite po ploną sūdytos lašišos riekelę. Tiekite pabarstytas smulkintais šviežiais česnakų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita