Ingredientai
- Miltai 300 g įvairių javų
- Avižiniai dribsniai 100 ml
- Cukraus sirupas 25 ml
- Sviestas 25 g
- Druska 2 g 0,5 arbat. š.
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Mielės 15 g šviežios
- Džiovinti pomidorai 5 vnt. 4-5
- Linų sėmenys 20 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sirupą, tirpintą sviestą ir druską.
2. Kitame inde šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.
3. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus, geriausia sukarpykite.
4. Mielių ir avižinių dribsnių mišinius bei džiovintus pomidorus supilkite į vieną dubenį ir gerai išmaišykite.
5. Įmaišykite pusę miltų ir valandai padėkite šiltai, kad pakiltų.
6. Į pakilusią minklę suberkite likusius miltus, džiovintus raudonėlius ir linų sėmenis (truputį pasilikite).
7. Suminkykite tešlą (jei bus per skysta, pridėkite dar miltų). Tarp delnų suvoliokite aštuonis tešlos kamuoliukus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
8. Bandeles aptepkite vandeniu ar kiaušinio plakiniu, apibarstykite sėmenimis ir 15–20 minučių pakildykite. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 10–12 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita