Ingredientai
Kaip gaminti
1. Pieną pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir ištirpinkite nedideliame kiekyje pieno, tuomet supilkite likusį pieną.
3. Suberkite su sūriu sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.
4. Po truputėlį įmaišykite ir kambario temperatūros sviestą, tuomet išminkykite vientisą tešlą.
5. Padėkite ją šiltai ir palikite pakilti (maždaug pusvalandžiui, kol tūris padidės dvigubai).
6. Pakilusią tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo ir perminkykite.
7. Suformuokite iš tešlos ilgoką ritinį ir padalykite į 30 lygių dalių.
8. Padarykite rutuliukus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15 minučių palikite, kad pakiltų.
9. 8–10 minučių kepkite 225 laipsnių orkaitėje ant žemutinių grotelių.
10. Išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl kiškite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys (tam prireiks tik 10–15 sekundžių).
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita