Ingredientai
- Mielės 20 g
- Druska 5 g 0,5 valg. š.
- Rudasis cukrus 20 g
- Vanduo 250 ml
- Ruginiai miltai 30 g
- Miltai 250 g kvietiniai
- Aliejus 1 valg. š.
- Saulėgrąžos 30 g arba moliūgų sėklų
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su druska ir cukrumi. Įmaišykite drungną vandenį.
2. Supilkite ruginius ir rupius kvietinius miltus, didžiąją dalį kvietinių miltų, aliejų, saulėgrąžas ir moliūgų sėklas, išmaišykite.
3. Suberkite likusius kvietinius miltus, minkykite, kol tešla nebelips prie indo sienelių. Jei tešla pasirodys per skysta, įminkykite dar miltų. Uždengę rankšluosčiu 40 minučių palikite, kad pakiltų.
4. Iš tešlos suformuokite ilgą „dešrą“, padalykite ją į 24 dalis. Iš jų tarp delnų suvoliokite kamuoliukus.
5. Palikdami mažus tarpus sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
6. Uždenkite rankšluosčiu ir 40 minučių palikite šiltai, kol bandelės dvigubai pakils.
7. Bandeles aptepkite vandeniu, apibarstykite saulėgrąžų ir moliūgų sėklomis. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita