Ingredientai
- Grybai 5 vnt. nemaži švieži baravykai
- Daržovių sultinys 1 st.
- Svogūnai 1 vnt.
- Porai 1 vnt. pusė
- Sviestas 3 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Pienas 2 st.
- Grietinėlė 200 ml neriebios
- Sūris 100 g bri
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. pusė ankšties
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Peletrūnas 1 arbat. š. pagal skonį
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir smulkiai sukapokite.
2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels.
3. Į keptuvę sumeskite smulkintus porus ir pakaitinkite, kad šiek tiek suminkštėtų. Tada suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol miltai sugers visą skystį, bet jokiu būdu neparuduos, nes sriuba apkars.
4. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, daržovių mišinį supilkite į indą, užpilkite sultiniu ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
5. Skystį pilkite į puodą su karštu pienu, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, peletrūnais arba čiobreliais ir užvirkite.
6. Baravykus nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumeskite į sriubą ir dar 10 min. pavirkite, tada supilkite grietinėlę.
7. Sriubą tiekite su bri sūrio kubeliais ir baltos duonos skrebučiu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita