Ingredientai
- Rudasis cukrus 3 valg. š. (tinka ir natūralus medus)
- Pomidorų pasta 3 valg. š.
- Vanduo 1 st.
- Sojos padažas 4 valg. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Aitrioji paprika 0,5 valg. š.
- Česnakai 1 valg. š. (milteliai)
- Druska 1 arbat. š. (himalajų)
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. (kvapnieji)
- Dūmo skonio aromatas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Į atskirą virimui skirtą puodą sudėkite visus glazūros ingredientus.
- Virkite ant nedidelės ugnies iki tiršto padažo konsistencijos maždaug 30 minučių.
- Paruoštu padažu aptepkite jau pamarinuotus ir kiek pakeptus kiaulienos šonkauliukus, tuomet juos įdėkite į kepimui skirtą folijos indą ir uždarame griliuje kepkite dar bent jau valandą.
Kiaulienos šonkauliukų receptas.
Šią glazūrą galite naudoti ir kaip padažą, tik į ją dar įdėkite šiek tiek pomidorų padažo – jis kiek sušvelnins skonį.
Recepto autorė – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Padažai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių