Ingredientai
- Jautiena 200 g maltos
- Burokėliai 6 vnt. maži
- Bulvės 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Daržovių sultinys 2 l
- Svogūnai 1 vnt.
- Kmynai 1 valg. š.
- Sultys 125 ml nesaldintų obuolių
- Pomidorų padažas 4 valg. š. natūralaus su bazilikais
- Grybai 5 vnt. keli šaldyti arba džiovinti baravykai
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Burokėlius nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, neluptus dėkite į karščiui atsparią formą ir kepkite apie 40 min. ant vidutinės ugnies. Tada nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, užpilkite obuolių sultimis ir bent valandai palikite, kad pasimarinuotų.
2. Į faršą įmaišykite dalį kapoto svogūno, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir formuokite mažyčius kukulaičius.
3. Juos sumeskite į verdantį sultinį, kiek pavirkite, nugraibykite putas, sudėkite smulkintus grybus, bulves, morkas, likusį svogūną, suberkite kmynus ir virkite apie 15 min. Tada su visomis sultimis supilkite burokėlių ketvirčius, sukrėskite pomidorų padažą, dar kiek pavirkite.
4. Sriubą tiekite pagardinusios grietine.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita